SOSdinner tuo ihmiset yhteisen pöydän ääreen lasten hyväksi

Jaettu ruokailuhetki tarjoaa yhdessäoloa ja luo uusia mukavia muistoja. Valitettavasti kaikki lapset eivät Suomessakaan pääse nauttimaan tärkeiden ihmisten rakastavasta hoivasta ja yhteisen aterian tuomasta turvallisuuden tunteesta. SOSdinner tarjoaa kenelle tahansa keinon muistaa läheisiään yhteisen aterian kautta sekä antaa tukensa heikoimmassa asemassa oleville lapsille. 

SOSdinner on hyväntekeväisyyspäivällinen, jonka kuka tahansa voi järjestää ja kutsua mukaan omat ystävänsä. Yhteisestä ruokahetkestä nauttimisen lisäksi osallistujat voivat tukea kovia kokeneita lapsia järjestäjän SOS-Lapsikylän hyväksi perustaman keräyksen kautta. SOSdinnerin kumppaneina ovat SOS-Lapsikylän yhteistyökumppanit Fazer, Paulig ja Fiskars Group.

SOS-Lapsikylä on lastensuojelujärjestö, joka auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja perheitä.

”Ihmiset toivovat meiltä jatkuvasti uusia tapoja tukea apua tarvitsevia lapsia ja perheitä. SOSdinner on hyvän mielen tapa auttaa, jossa voi kutsua itselleen läheiset ihmiset yhteen tärkeän asian äärelle. Ruoka on myös SOS-Lapsikylän työssä keskeinen hoivan väline ja tapa näyttää välittämistä. SOSdinnerissä yhdistyvät tapa vahvistaa ihmisten suhteita tuomalla heidät yhteen, sekä keino tarjota apuaan turvattomissa oloissa kasvaneille lapsille Suomessa”, toteaa SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttinen.  

Kutsu läheiset koolle ystävänpäivänä

Hyvä hetki SOSdinnerin järjestämiseen on esimerkiksi ystävänpäivä 14.2.

”Ystävänpäivänä moni viettää aikaa ystävien tai sukulaisten kanssa. SOSdinner tarjoaa valmiit raamit esimerkiksi ystävänpäivän illallisen järjestämiseen”, Usva-Vänttinen vinkkaa.

SOSdinnerien järjestäjät voivat innostaa myös muita järjestämään omia päivällishetkiään jakamalla sosiaalisessa mediassa kuvansa tunnisteella #SOSdinner ja haastamalla tuttavansa mukaan.

”SOSdinner voi olla mitä tahansa hienon illallisen, rennon brunssin tai simppelin soppahetken väliltä. Tärkeintä ovat yhteinen aika ja välittäminen”, Usva-Vänttinen kannustaa.

Hyvä kiertämään

SOSdinnerin kumppaneina toimivat Fazer, Paulig ja Fiskars Group, joita yhdistää halu auttaa tukea tarvitsevia lapsia, nuoria ja perheitä. Yritykset ovat haastaneet omat henkilökuntansa mukaan järjestämään omia SOSdinnereitään. 

Fazer on SOS-Lapsikylän pitkäaikainen yhteistyökumppani.

”Ruualla voi ilmaista välittämistä, rakkautta ja hoivaa silloinkin, kun muuta yhteistä kieltä ei ole. Ajatus ruoasta hoivan välineenä on meille tärkeä ja siksi haluamme olla mukana tuomassa ihmisiä yhteen herkullisen ruuan pariin samalla, kun he voivat tehdä hyvää”, toteaa Fazerin Suomen viestintäjohtaja Liisa Eerola.

Pauligille lapset ja nuoret ovat tärkein yhteiskunnallisten projektien kohderyhmä.

”Uskomme, että yhteiset ruokahetket ovat osa hyvää elämää, ja SOSdinner on oiva tapa laittaa hyvä kiertämään”, totea Anita Laxén Pauligilta.

Fiskars Group on läsnä ihmisten keittiöissä ja ruokapöydissä astioidensa ja ruuanlaittovälineidensä kautta.

”Yhteiset ruokahetket ovat tärkeä osa arkea, ja SOSdinnerin kautta haluamme olla varmistamassa, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori saa kokea nuo hetket”, Jenni Marsio Fiskars Groupilta toteaa.

Tietoa ja vinkkejä SOSdinnerin järjestämiseen: www.sos-lapsikyla.fi/sosdinner/

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Olemme lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palveluntuottaja. Toimimme myös kehittämiskumppanina kunnille ja maakunnille lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja olemme kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.
www.sos-lapsikyla.fi

Pauligista
Paulig-konserni sai alkunsa vuonna 1876 perustetusta perheyrityksestä, kun Gustav Paulig aloitti liiketoiminnan Helsingissä. Tänään Paulig-konserni tarjoaa kahvi-tuotteita ja -palveluja, ruokakonsepteja, mausteita, kasvisperäisiä tuotteita sekä snacks-tuotteita. Yhtiön brändejä ovat Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green ja Poco Loco. Paulig-konsernilla on liiketoimintaa 13. maassa ja liikevaihto vuonna 2018 oli 907 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on 2 130 henkeä. www.pauliggroup.com