Uusi digipalvelu auttaa perheitä terveempään arkeen

Sydänliiton Neuvokas perhe on julkaissut uuden perheiden kanssa kehitetyn digitaalisen palvelun. Perhearjen tarkasteluun toteutettu palvelu auttaa kaikkia lapsiperheitä löytämään omissa arkitavoissaan ja -tottumuksissaan olevat vahvuudet ja muutostarpeet. Aiheita ovat mm. ruutuaika, ruokailu, liikunta, kehoitsetunto ja yhteinen aika.

Lempeään arjen tarkasteluun ja perheen vahvuuksiin keskittyvä palvelu ei syyllistä eikä moiti. Se huomioi voimavaroiltaan ja pystyvyydeltään erilaiset perheet tarjoten apua ja keinoja juuri oman perheen ajankohtaisiin asioihin.

Palvelu on osa Sydänliiton valtakunnallista Neuvokas perhe -menetelmää ja sen työkaluna toimivaa täytettävien korttien sarjaa. Uusi digipalvelu täydentää laajalti kouluterveydenhuollon ja neuvoloiden käytössä olevan Neuvokas perhe -korttisarjan.

Neuvokas perhe -digikortin voi täyttää osoitteessa: https://kortti.neuvokasperhe.fi


Kokemuksia digikortista:

Meidän perheen digikorttien avulla oli hyvä pysähtyä pohtimaan oman perheen arkea – ja löytää siitä paljon hyvää. Kysymysten avulla havahduin erityisesti siihen, että uni on tärkeää meille kaikille.” Annika Saarikko, kansanedustaja.

Tämä kortti oli kiva. Täytettiin se lasten kanssa yhdessä ja lasten huomio arjesta oli, et on kivaa, kun meillä vietetään aikaa yhdessä, halitaan, pussaillaan ja jutellaan paljon.” Mira Luoti, muusikko.

Oli hauska huomata, et me tehdään perheenä yhdessä paljon. Ja se on kivaa!” Tino Singh, toimitusjohtaja.


Neuvokas perhe tukee lapsiperheiden hyvinvointia ja antaa ideoita syömiseen, liikkumiseen ja perhearkeen. Neuvokas perhe on osa Suomen Sydänliiton toimintaa. Neuvokas perhe -elintapaohjauksen menetelmä on käytössä kaikissa Suomen kunnissa neuvola- ja kouluterveydenhuollossa. Verkkosivuiltamme löytyy tietoa ja tukea kaikille lapsiperheille sekä asiallista tietoa lasten ylipainosta.

Lähde: MyNewsDesk


Muuta luettavaa muualta:

Älykodit löytyy jo useasta ihmisen kodista

Älykoti tarjoaa ihmisille kotiin uusinta uutta tekniikkaa, jotka helpottavat arkeamme, auttavat säästämään energiaa ja lisäämään kodin turvallisuutta.

Yleiset haittaohjelmat ja haavoittuvuudet Suomessa ja maailmalla

Tutkijat raportoivat, että kehittynyt, itsestään leviävä ja modulaarinen troijalainen Emotet on edelleen maailman yleisin haittaohjelma. Suomen yleisin kyberkiusa oli Netwalker, joka tunnetaan myös nimellä Mailto.

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa naiselle? Esimerkiksi älykello naiselle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.